DESPRECONTEXTACTIUNIIMPACTEVENIMENTESTIRICONTACT

Oferă-i copilului tău ce-i mai bun în viață

Oferă-i copilului tău ce-i mai bun în viață este o broșură de advocacy destinată informării părinților, educatorilor si îngrijitorilor asupra importanței rolului lor în viața copiilor

 

Broșura este un instrument  ușor de utilizat și are scopul de a informa părinții și adulții de referință din viata fiecarui copil despre cât de important este rolul pe care educatia timpurie îl joacă în viața unui copil. Bazându-se pe principiile de calitate ale ISSA, acest instrument urmărește să ajute părinții să înțeleagă ce servicii de educație și îngrijire timpurie a copilului ar trebui să caute pentru copiii lor și să le ofere îndrumări în alegerea serviciilor de calitate.

Ca părinte, ești primul educator al copilului tău. Pe măsură ce copilul tău începe să frecventeze o instituție ce oferă servicii de educație timpurie, construirea unei relații cu educatorii devine vitală pentru bunăstarea copilului. Prin urmare, instrumentul sprijină părinții în identificarea unui mediu de calitate pentru educația timpurie.

Serviciile de educație timpurie ar trebui să urmărească următoarele  principii:

Credem cu tărie că părinții sunt actori-cheie în modelarea unui mediu propice  pentru copiii lor, ceea ce face o diferență în viața copiilor, familiilor și comunităților prin susținerea oferită educației de calitate.

 

Instrumentul face parte din seria Pachet de resurse de calitate pentru copilăria timpurie -  proiectului dezvoltat de ReadyNationRo și declarat câștigător în luna august a acestui an, în cadrul programului StartONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Pachetul de resurse va fi utilizat ca suport în întâlnirile pe care experții  educaționali ai CEDP Step by Step (partener al acestui proiect) le vor avea cu profesioniști în educația timpurie, părinți  și decidenți ai comunităților locale din București si județele Brașov și  Bacău.

 

Despre ReadyNation Ro

ReadyNation Ro (RNRo) este o organizație formată dintr-un grup de profesioniști, lideri de business și ONG preocupați de educația din România, viitorul economic al țării și construirea unei culturi a împlinirii potențialului fiecărui copil.

RNRo, afiliată ReadyNation Internațional, reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării, prin investiții în forța de munca viitoare.

Principalul scop al RNRo  este susținerea politicilor publice și promovarea unor soluții inovative care să ducă la o creștere a economiei și la îmbunătățirea calității forței de muncă prin investiții eficiente în servicii de educație timpurie de calitate, în România.

Despre Start ONG

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si instituțiilor non-administrative.

22 noiembrie 2019
@2021 ReadyNationRo