DESPRECONTEXTACTIUNIIMPACTEVENIMENTESTIRICONTACT

Investește în educatori bine pregătiți

Investește în educatori bine pregătiți este o broșură care își propune să promoveze importanța profesioniștilor care aplică principii de calitate și să mobilizeze societatea civilă, nivelul politic și de guvernanță pentru a investi în educatori, în dezvoltarea lor profesională continuă, în îmbunătățirea condițiilor de lucru și a statutului profesional.

 

Este un instrument  de advocacy ușor de utilizat, cu scopul de a promova importanța educatorilor bine pregătiți și de a mobiliza decidenții politici și din autoritățile publice să investească în cadrele didactice, în formare lor inițială, dezvoltarea profesională continuă, în oferirea unor condiții de muncă optime și în susținerea statutului acestei profesii.  

Dovezile arată că predarea de înaltă calitate provine de la profesori calificați, motivați și sustinuti. Cheia unui sistem de învățământ eficient și de succes constă în îmbunătățirea practicilor profesorului, prin:

 

Instrumentul face parte din seria Pachet de resurse de calitate pentru copilăria timpurie -  proiectului dezvoltat de ReadyNationRo și declarat câștigător în luna august a acestui an, în cadrul programului StartONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Pachetul de resurse va fi utilizat ca suport în întâlnirile pe care experții  educaționali ai CEDP Step by Step (partener al acestui proiect) le vor avea cu profesioniști în educația timpurie, părinți  și decidenți ai comunităților locale din București si județele Brașov și  Bacău.

 

Despre ReadyNation Ro

ReadyNation Ro (RNRo) este o organizație formată dintr-un grup de profesioniști, lideri de business și ONG preocupați de educația din România, viitorul economic al țării și construirea unei culturi a împlinirii potențialului fiecărui copil.

RNRo, afiliată ReadyNation Internațional, reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării, prin investiții în forța de munca viitoare.

Principalul scop al RNRo  este susținerea politicilor publice și promovarea unor soluții inovative care să ducă la o creștere a economiei și la îmbunătățirea calității forței de muncă prin investiții eficiente în servicii de educație timpurie de calitate, în România.

Despre Start ONG

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si instituțiilor non-administrative.

 

 

22 November 2019
Termeni si conditii
@2023 ReadyNationRo