DESPRECONTEXTACTIUNIIMPACTEVENIMENTESTIRICONTACT

Primul site românesc despre Educația Timpurie – educatietimpurie.net

Centrul Step by Step  a lansat site-ul educatietimpurie.net, primul site românesc dedicat exclusiv prezentării și promovării  beneficiilor pe care Educația Timpurie le aduce în dezvoltarea copiilor și a societății.

Educatietimpurie.net îi încurajează pe părinți, ca primi educatori ai copilului, să folosească fiecare context și experiență ca oportunități pentru stimularea dezvoltării psiho-emoționale și intelectuale a copilului.  Site-ul este parte a campaniei “Educația Timpurie este iubire!” în care Centrul Step by Step aduce în atenția publicului faptul că cea mai importantă perioadă pentru dezvoltarea creierului o reprezintă primele 1000 de zile de viață, când se formează 80% din legăturile neuronale. Copiii se dezvoltă la adevăratul lor potențial atunci când se simt fericiți și siguri de întreaga dragoste a adulților.

În același timp, educațietimpurie.net explică o serie de servicii alternative care pot fi dezvoltate de comunitățile locale pentru a oferi copiilor și familiilor un mediu favorabil dezvoltării și acces la interacțiunea cu profesioniștii din educație.

Educatietimpurie.net este structurat pe zece secțiuni explicative: Ce înseamnă Dezvoltare Timpurie, Ce este Copilăria Timpurie, Ce înseamnă Educație Timpurie, Beneficiile Educației Timpurii, Lumea științifică despre Dezvoltarea Timpurie, Educația Timpurie în România, Dezvoltarea serviciilor de Educație Timpurie etc.

Potrivit Centrului Step by Step, campania “Educația Timpurie este iubire!” și educatietimpurie.net sunt dezvoltate cu susținerea Lidl România, în cadrul unui amplu proiect de promovare a Dezvoltării Copilăriei Timpurii, de conștientizare a importanței primelor 1000 de zile din viața fiecărui copil și de asigurare a accesului echitabil și incluziv la servicii și resurse pentru Educația Timpurie. Acest proiect a debutat pe 1 ianuarie 2021 cu organizarea de către Lidl România a unei campanii de donații la casele de marcat, având drept beneficiar Centrul Step by Step, prin care își propune să contribuie la modernizarea învățământului românesc și susținerea Educației Timpurii.

16 February 2021
Termeni si conditii
@2023 ReadyNationRo