DESPRECONTEXTACTIUNIIMPACTEVENIMENTESTIRICONTACT

Lideri români de afaceri preocupați de educația timpurie, discuții cu ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Hans Klemm

București, 18 martie 2019

Reprezentanții ReadyNation RO și reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania au avut luni, 18 martie, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Domnul Hans Klemm. 

La întâlnire au participat Radu Enache, Gabriel Biriș și Carmen Lică, membri ai boardului ReadyNation Ro, antreprenori români și reprezentanți ai unor companii multinaționale.

Discuțiile au pornit de la preocuparea liderilor români de afaceri pentru pregătirea tinerei generații în perspectiva provocărilor pe care piața muncii le va ridica în viitor. Dialogul a vizat găsirea acelor direcții comune care, la nivel global, să ofere tuturor copiilor șanse egale pentru atingerea adevăratului lor potențial în societate, Excelența Sa domnul Hans Klemm exprimându-și sprijinul pentru sporirea accesului la educație timpurie și creșterea calității în acest domeniu.

În cadrul întâlnirii, liderii români de afaceri i-au prezentat ambasadorului Statelor Unite câteva dintre proiectele pe care aceștia le susțin, în domeniul educației timpurii. Printre acestea campania “Povestioare în tihnă” susținută de brandul românesc Napolact sau programul educațional Alt Viitor, inițiat și finanțat de Microsoft România.

Pe parcursul discuțiilor s-a reliefat necesitatea unei colaborări cât mai strânse la nivel local, dar și la nivel internațional, în vederea atingerii unor obiective comune în ceea ce privește pregătirea tinerei generații pentru o societate și o piață a muncii globalizate.

 

 

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați la adresa de email: ioana.grindean@readynation.ro

Despre ReadyNation Ro (www.readynation.ro) 

ReadyNation Ro (RNRo), afiliată ReadyNation Internațional, este o organizație formată din lideri de business cărora li s-au alăturat ONG-uri și profesioniști preocupați de educatia din Romania, viitorul economic al țării și construirea unei culturi a împlinirii potențialului fiecărui copil.

RNRo reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării, prin investiții în forța de munca viitoare.

Principalul scop al RNRo  este susținerea politicilor publice și promovarea unor soluții inovative care să ducă la o creștere a economiei și la îmbunătățirea calității forței de muncă prin investiții eficiente în servicii de educație timpurie de calitate, în România.

Despre CEDP Step by Step (www.stepbystep.ro) 

Din 1994, Alternativa Educaţională Step by Step promovată de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) se aplică în 40 de judeţe din România, în peste 700 grupe de grădiniţe şi peste 700 clase din învăţământul primar și gimnazial. 

CEDP a creat prima gradiniţă particulară și prima școala particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step, ambele instituții fiind modele de bună practică în domeniu. Din 2007, CEDP promovează cel mai inovativ program de educaţie complementară, FasTracKids www.ftk.ro.

20 March 2019
Termeni si conditii
@2023 ReadyNationRo