DESPRECONTEXTACTIUNIIMPACTEVENIMENTESTIRICONTACT

Educația Timpurie de Calitate a devenit oficial o prioritate, prin introducerea în Strategia Națională de Apărare

Educația timpurie de calitate este parte din Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, statul român recunoscând importanța fundamentală a educației timpurii de calitate în dezvoltarea societății.

 

Potrivit  punctului 114 al documentului aprobat marți, 30 iunie, de Parlament, “se va asigura operaționalizarea proiectului Romania Educată, având drept obiective centrale creșterea calității actului educațional, reducerea inechității și a pierderilor de capital uman, precum și pregătirea cetățenilor pentru viața civică într-o epoca de intensă circulație informațională”.

Strategia Națională de Apărare a Țării indică mai multe direcții către care trebuie să se îndrepte politicile guvernamentale si, pentru prima data în istoria României, menționează expres Dezvoltarea unui sistem de educație timpurie de calitate, contribuind la compatibilizarea vieții de familie și a activițății profesionale”.

ReadyNation Ro salută recunoașterea ca prioritate a Educației Timpurii de Calitate și le reamintește politicienilor că adoptarea în regim de urgență a finanțării serviciilor de educație timpurie și din bugetele companiilor  poate schimba în bine viitorul unor întregi generații. Proiectul de lege care susține această măsură și care se bucură de întreaga susținere membrilor ReadyNation Ro (Pl-x 198/2019), se află în prezent în Camera Deputaților, iar mobilizarea aleșilor pentru dezbaterea lui în regim de urgență  ar putea contribui major și la rezolvarea mai multor probleme provocate de pandemia COVID-19.

Mai mult, Educația Timpurie de Calitate ar putea fi finanțată și din bugetul Ministerului Educației și Cercetării, prin Legea 201/2018, prorogată pentru anul școlar 2021-2022.  

RNRo, afiliată ReadyNation Internațional, reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării, prin investiții în forța de munca viitoare.

Principalul scop al RNRo  este susținerea politicilor publice și promovarea unor soluții inovative care să ducă la o creștere a economiei și la îmbunătățirea calității forței de muncă prin investiții eficiente în servicii de educație timpurie de calitate, în România.

01 July 2020
Termeni si conditii
@2023 ReadyNationRo