DESPRECONTEXTACTIUNIIMPACTEVENIMENTESTIRICONTACT

În siguranță, la școală – proiectul care pregătește școlile pentru momentul redeschiderii

 

Într-o perioadă în care data redeschiderii școlilor rămâne o necunoscută, proiectul "În siguranță, la școală" pregătește momentul revenirii copiilor în clase astfel încât măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor de COVID-19 să rămână în prim plan.

Prin proiectul "În siguranță, la școală" , finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, ReadyNation România și-a propus să crească gradul de conformare la normele sanitare de reducere a riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-CoV2 pentru copiii din gradinițele și școlile cu predare în alternativa Step by Step din sistemul public de educație, prin diseminarea și amplasarea la loc vizibil a unor postere cu conținut informațional adaptat vârstei și prin redactarea unui set de reguli menit să integreze noile norme sanitare în specificul activităților la clasele cu predare în alternativa educațională.

10.000 de postere vor fi afișate în sălile de clasă și grupurile sanitare ale instituțiilor de învățământ cu predare în alternativa step by step din sistemul public de educație.

Este vorba de un prim poster - destinat a fi utilizat în grupurile sanitare ale școlilor și grădinițelor, ce conține desene care explică pașii necesari pentru o igienizare corectă a mâinilor și un al doilea poster menit a fi afișat în sălile de grupă/ clasă sau pe holurile instituțiilor de învățământ cu regulile cele mai importante de urmat în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-CoV2.

Ambele postere au fost realizate în limbile română și maghiară astfel încât de acestea să beneficieze și copiii din clasele sau școlile cu predare în limba maghiară. 

Desfășurată anul trecut, prima etapă a proiectulului a constat în realizarea cu sprijinul specialiștilor Centrului Step by Step a materialelor bilingve care urmează să fie distribuite și întâlniri online cu formatorii Step by Step din întreaga țară, în vedere pregătirii utilizării optime a respectivelor materiale.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 40.000 de copii din grupele și clasele cu predare în alternativa Step by Step din școlile publice din Romania, 2600 de cadre didactice pentru învățământ preșcolar și primar care predau în alternativa Step by Step din școlile publice din România și 2500 de copii și cadre didactice din școli și grădinițe din județele Dâmbovița, Neamț, Brașov, Bacău și Hunedoara.

Start ONG, programul prin care este finanțat proiectul "În siguranță, la școală" este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

11 January 2021
Termeni si conditii
@2023 ReadyNationRo